Mercis is een software voor uw dagelijks commercieel en logistiek beheer. Met Mercis maakt u in een handomdraai documenten zoals een offerte, een bestel- of leverbon en een factuur of creditnota op. Dit zowel voor aan- als verkoop. Het beschikt over een afrekensysteem (kassa) met een door banksys gecertifieerde betaalmodule.

Mercis is modulair samengesteld en kan hierdoor aan de noden van uw bedrijf tegemoet komen. Maatwerk is tevens mogelijk en is veel goedkoper dan een project waarbij u van volledig van nul moet starten. 

ImageMet Mercis heeft u de meest geschikte software oplossing gevonden voor 
kleding. Het beschikt over maten, kleuren, snelle product ingaves voor tijdens collectie aankoop, uitgebreide productfiches met foto's en uitgebreide criteria zoals top/bottom, familie, merk, collectie, enz.

Mercis beschikt ook over uitgebreide statistieken en rapporten specifiek voor de sector. Denk hierbij aan doorverkoopstatistieken, aan-verkoopstatistieken, dagverslagen, kastickets enz.

Gebruikers kunnen in het Nederlands, Frans of Engels werken. Mercis kan documenten in Nederlands,Frans,Engels en Duits afdrukken.

Mercis is geschikt voor groot- en kleinhandel, voor boutiques, jeans- en lingeriewinkels ...

ImageMet Mercis beschikt u over de ideale software voor uw retail onderneming. Grote volumes en transferten tussen meerdere vestigingen zijn mogelijk. Het verwerken van duizenden producten en massa's verrichtingen zijn geen probleem. Zo kan u werken met tientallen kassa's en backoffice pc's tegelijk.

Per gebruiker kan ingesteld worden wat hij/zij mag zien en in welke taal hij/zij werkt. Documenten kunnen ook in meerdere talen worden opgesteld.

De betaalmodule van het Mercis afrekensysteem (kassa's) is zo correct en accuraat, dat Mercis gecertifieerd werd door BANKSYS.

ImageBent u actief in de verkoop van bouwmaterialen? Dan heeft u met Mercis een uitstekende oplossing voor uw dagelijks beheer gevonden. U maakt in een handomdraai prijsoffertes voor klanten, noteert hun bestellingen, volgt hun leveringen op, maakt manueel een factuur/creditnota of periodisch verzamelfacturen.

Diverse werfadressen per klant en opzoeken op code, naam, opzoeknaam, adres etc zijn mogelijk.

Een degelijk voorraadbeheer en beheer van aankopen is eveneens in Mercis beschikbaar. 

Specifieke prijsberekeningen per volume (staffels) en dergelijke zijn voorzien.

 

ImageBeschikt U als logistiek dienstverlener over één of meerdere opslagruimtes en wenst U een alternatief voor een duur of complex WMS systeem, dan is de module Mercis Warehousing de oplossing voor U !

Stel zelf de indeling van Uw verschillende opslagruimtes op, vermeld dat deze globaal of individueel worden beheerd per palletplaats tot op 5 niveau’s en U kan dadelijk tot opslag van goederen overgaan. U definieert zelf welke handelingen welke prijs vertegenwoordigen.

Per opdrachtgever kan U tevens een afgesproken prijs per handeling bepalen. Mercis stelt het Uw medewerkers in staat om automatisch een periodieke afrekening en fakturatie in een handomdraai op te stellen, met de detailopgave van alle inslagen,uitslagen en dagen opslag van de opgegeven periode.Natuurlijk kan U zelf steeds bijkomende fakturen opstellen of correcties aanbrengen waar nodig. U heeft steeds alles in de hand.

Elke sector heeft zijn specifieke kenmerken. Het is voor een zaakvoerder dan ook belangrijk om over software te beschikken die aangepast is aan de noden van zijn bedrijf.

Met Mercis Afvalverwerking kan u aan uw klanten documenten opstellen voor de registratie van hun leveringen. Op het gewenste tijdstip kan u hiervan facturen maken.

Van het verwerken en/of leveren van afval aan derden kan u eveneens documenten in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) opstellen.

Voor overheidsinstanties zoals OVAM kan u aangepaste rapporten laten uitdraaien. 

Mercis is ook verkrijgbaar in een modulaire algemene vorm waarin het perfect in uw onderneming te gebruiken is zoals standaard commerciële en logistieke software. Mercis is bovendien open van structuur en beschikt over koppelingen met diverse boekhoudpakketten zoals Bob Software, Cubic, Cubic Pro, Expert M en Super Hi-Link.

Het Mercisteam staat ook ter uwer beschikking voor projecten op maat. Dankzij de analytische vaardigheden van onze ervaren projectleiders en de degelijke programmatie vaardigheden van ons ontwikkelteam, is elk project van eender welke omvang mogelijk. Hierbij kan Mercis als basis dienen maar ook opdrachten volledig losstaand van Mercis zijn te realiseren.