ImageBeschikt U als logistiek dienstverlener over één of meerdere opslagruimtes en wenst U een alternatief voor een duur of complex WMS systeem, dan is de module Mercis Warehousing de oplossing voor U !

Stel zelf de indeling van Uw verschillende opslagruimtes op, vermeld dat deze globaal of individueel worden beheerd per palletplaats tot op 5 niveau’s en U kan dadelijk tot opslag van goederen overgaan. U definieert zelf welke handelingen welke prijs vertegenwoordigen.

Per opdrachtgever kan U tevens een afgesproken prijs per handeling bepalen. Mercis stelt het Uw medewerkers in staat om automatisch een periodieke afrekening en fakturatie in een handomdraai op te stellen, met de detailopgave van alle inslagen,uitslagen en dagen opslag van de opgegeven periode.Natuurlijk kan U zelf steeds bijkomende fakturen opstellen of correcties aanbrengen waar nodig. U heeft steeds alles in de hand.

Door een flexibele wijze van werken kan Mercis zowel manuele in- en uitslagen verwerken,zonder voorafgaandelijk een produktenbestand aan te hoeven maken, alsook het automatisch verwerken van inslag en uitslagopdrachten die samen met de produktinformatie verstuurd werden door de opdrachtgever. De opdrachtgever wordt verwittigd per mail voor elke buitengaande pallet.Belt Uw opdrachtgever om een stocksituatie ? Geen Probleem, U kan in een wenk hem een detailsituatie per pallet of het totaal aantal opgeslagen palletten per produkt doormailen. Controle op de aanwezigheid van bepaalde types produkten ? Geen nood, Mercis assisteert U hierin door het bewaren van de soort van goederen die U stouwt en kan bepaalde palletten blokkeren zodat ze niet per vergissing worden uitgeslaan.

Natuurlijk is barcode integratie een evidentie, Mercis kan de toevertrouwde goederen zelf voorzien van een barcode of na afspraak met de opdrachtgever ook rechtstreeks het barcodelabel van de fabrikant/opdrachtgever aanwenden. Tevens functioneert Mercis in realtime bij gebruik van draadloze Windows gebaseerde terminals die op Uw heftrucks worden gemonteerd. Bezorgd over de rendabiliteit ? Mercis helpt U hierin door de kostprijsberekening per aangeduid project aan de hand van het Activity Based Costing principe.